CV

Margreeth de Jong (*1961) studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde hier in 1986 de diploma’s Kerkmuziek, Docerend Musicus Orgel en Uitvoerend Musicus Orgel met de hoogste waardering. Ze specialiseerde zich vervolgens bij Guy Bovet in Zwitserland, alsmede bij Marie-Louise Jaquet-Langlais aan de Schola Cantorum te Parijs, waar ze in 1988 de Prix de Virtuosité behaalde. In hetzelfde jaar behaalde ze eerste prijzen op internationale concoursen in Parijs en in Haarlem (César Franck-concours).

In 1994 werd Margreeth de Jong vanwege haar verdiensten voor de Franse orgelcultuur door de Société Académique “Arts–Sciences–Lettres” te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille. In 2012 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Margreeth de Jong is vanaf 2001 organist van de Nieuwe Kerk in Middelburg en sinds 2014 stadsorganist van Middelburg. Daarnaast is ze actief als componiste. Ze heeft voor orgel, koor, piano, orgel en solozang, orgel met verschillende instrumenten en voor strijkorkest geschreven. Haar composities zijn uitgegeven in Nederland, Duitsland, Zwitserland en in de USA.

Sitebouw: Hilbrand Edskes