Drei Abendlieder

Drei Abendlieder
1. Der Tag ist um, die Nacht kehrt wieder
2. Bleib bei mir, Herr!
3. Der Mond ist aufgegangen
Citaat uit bespreking door Patrick van der Linden in Kerk & Muziek (Juli/augustus 2014)
"De liederen zijn zeer stijlvol getoonzet, met fraai uitgewerkte inventies, goed lopende stemvoering en soms verrassende harmonische wendingen. Voor een gemengd koor zijn de liederen stuk voor stuk goed zingbaar. Voor cantorijen lijkt het me uitstekend repertoire voor bijvoorbeeld een vesper. De Jong heeft de liederen bewust relatief eenvoudig gehouden, zodat ze voor zowel de koorzangers als de luisteraars zonder meer aansprekend zijn. Voor de gevorderde (amateur)organist zal de orgelpartij geen al te grote problemen opleveren.
Het tweede lied uit opus 58 (”Bleib bei mir, Herr!”) vind ik het pronkstuk van de bundel. Het lied is daadwerkelijk heel knap in één stijl gehouden; De Jong zou hier een leerling van Mendelssohn kunnen zijn!"

Citaat uit bespreking door René de Cocq in Vocaal (Nr. 4 2014)
"De Jong speelt met verschuivingen, en laat ook wel eens een of twee stemgroepen (de sopranen, de mannen, de vrouwen) apart optreden, en geeft ook het orgel ruimte. Dat is niet alleen uitdagend voor de koorleden en de organist, maar ook prettig voor de afwisseling in het luisterplezier."
Year: 2014
Opus: 58
Price: € 7,50
Drei Abendlieder

Website development: Hilbrand Edskes